2013

Valborgsmässofirande med brasa och  fint fyrverkeri inledde det nya verksamhetsåret.

Bruksparkens café har hållit öppet under sommarmånaderna, och besökare har kunnat köpa fika, sme´macka, glass och tunnbröd från bagarstugan.

Konstutställning med lokala konstnärer lockade många besökare.

Midsommarfirandet arrangerades i samarbete med Horndals Lions och var mycket välbesökt.

Bruksveckorna arrangerades för första gången sommaren 2013 30/6 – 13/7. Ambitionen var att dagligen ordna en aktivitet. Bruksveckorna inleddes och avslutades med Zumbadans och trivselkväll. Återkommande aktiviteter var trivselkvällar (3 st) med programledaren Linnea Nygren och husbandet Bruksbälgarna, sommarluncher, pubkvällar, bruksvandringar, bak i bagarstugan, smide och frukost-melodikryss. Andra aktiviteter var nostalgibio med visning av filmer med Horndalsanknytning. En sextiotalsdag arrangerades med cruising och dans till sextiotalsbandet Magic II. Bruksmuséet hade öppet under bruksveckorna liksom brukscaféet.

Horndalsborna har upptäckt bagarstugan, och flera grupper har hyrt den för brödbak.

Under hösten och vintern fortsatte föreningen arrangera månadsluncher och pubkvällar för medlemmar.

En välbesökt julmarknad ägde rum i början på december i samband med julskyltningen.

Föreningen lät trycka upp en särskild Horndals-kalender, med foton från ett svunnet Horndal.

Renovering och ombyggnad av caféet startade i januari. Ny panel har spikats och nytt golv lagts in. En ny utgång mot bruksparken har iordningställts. Arbetet har utförts av medlemmar och hittills inte kostat så mycket på grund av frikostig sponsring från företag.

Under hösten och vintern har upprustningen av toaletterna inne i Mässen inletts. Dessa har fått nytt porslin, varmvattenberedare, blandare och kakel. Ett utedass vid modellboden har även byggts.

Parkskötseln har huvudsakligen utförts av ordinarie personal men även ideella krafter har bidragit på ett förtjänstfullt sätt.